Anonyymit Alkoholistit

On olemassa ratkaisu

Valtuustokokoukset

Minäkö?

Alkoholismi on etenevä sairaus ja se kehittyy vähitellen – kuin huomaamatta. Kukaan alkoholisti ei aloita rappiolla. Juomisemme ja käyttäytymisemme aikaansaavat sen, että ajan mittaan menetämme ehkä kotimme, perheemme ja työpaikkamme. Onnettomuudet, sairaalakäynnit, pidätykset, itsemurhat ja väkivalta ovat usein yhteydessä alkoholistiseen juomiseen.

Me tiedämme miltä tuntuu kun juomat loppuvat ja sitten odottaa tuskissaan kaupan tai baarin aukeamista. Tiedämme millaista on elää yli varojensa, joutua varastamaan, piilotella pulloja ympäri taloa, herätä muistamatta missä olemme olleet ja mitä tehneet – tai muistaen liiankin hyvin.

Me tiedämme, koska olemme itse alkoholisteja.Mekin olemme kokeneet nuo yksinäisyyden, epätoivon, masennuksen, katumuksen ja itseinhon kauhut, jotka tämä sairaus tuo tullessaan. AA:ssa saimme selville kuinka lopettaa juominen ja kuinka pysyä juomatta. Olemme lisäksi huomanneet, että elämä ilman alkoholia ei ole vain siedettävää, vaan suorastaan mukavaa. Saatoimme alkaa toipua heti kun lopetimme taistelemasta vastaan sitä ajatusta, että olemme alkoholisteja.

Vain sinä itse voit päättää: Onko AA sinua varten?