Anonyymit Alkoholistit

On olemassa ratkaisu

Home

Haluatko lopettaa juomisen, mutta et tiedä miten?
AA tarjoaa apuaan kaikille, jotka haluavat lopettaa juomisensa. AA:n avulla alkoholiongelma on usein ratkaistavissa. Jos sinulla mielestäsi on ongelmia juomisesi kanssa tai juomisesi on alkanut huolestuttaa sinua, saatat olla kiinnostunut . . .

 

depis

Jos sinulla mielestäsi on ongelmia juomisesi kanssa tai juomisesi on alkanut huolestuttaa sinua, saatat olla kiinnostunut kuulemaan jotain AA:sta ja AA:n toipumisohjelmasta. Luettuasi mitä meillä on kerrottavaa, saatat päättää, ettei AA:lla ole mitään tarjottavaa sinulle. Jos näin on, ehdotamme vain, että seuraat tilannetta avoimin mielin. Mieti juomistasi huolella siinä valossa, mitä luet näiltä sivuilta.

Voit itse päättää onko alkoholi muodostunut ongelmaksi sinulle. Olet aina tervetullut AA:han ja liittymään niiden tuhansien miesten ja naisten joukkoon, jotka ovat jättäneet juomisen taakseen ja elävät nyt normaalia, tyytyväistä elämää raittiina ”päivän kerrallaan”. Muista, ettei AA:ssa ole mitään liittymis- tai jäsenmaksuja.


Onko AA sinua varten?

Vain sinä itse voit päättää voiko AA auttaa sinua ja haluatko yrittää AA:n ratkaisua.

Me tulimme AA:han, koska lopulta huomasimme, ettemme voi hallita juomistamme. Emme silti halunneet myöntää, ettemme koskaan voisi juoda ongelmitta. Sitten kuulimme AA:n jäseniltä, että kärsimme sairaudesta.

Kuulimme monien muidenkin ihmisten kärsivän samoista syyllisyyden, yksinäisyyden ja toivottomuuden tunteista kuin mekin. Saimme tietää, että tunsimme niin, koska sairastimme alkoholismia.

AA:n avulla yritimme ymmärtää, mitä alkoholi oli tehnyt meille. Emme olleet yksin ja apua oli tarjolla.

Tässä on muutamia kysymyksiä, joihin yritimme vastata rehellisesti. Katso minkälaisen tuloksen sinä saat. Muista, ettei ole mikään häpeä myöntää sitä tosiasiaa, että on sairas. Vastaa jokaiseen kysymykseen kyllä tai ei
.

1. Oletko koskaan päättänyt lopettaa juomisen vaikka viikoksi, mutta pystynyt
    vain muutamaan päivään?


Useimmat meistä tekivät kaikenlaisia lupauksia itselleen tai perheelleen, mutta emme pystyneet pitämään niitä. Sitten tulimme AA:han, missä sanottiin: ”Yrität vain olla juomatta tänään. Jos et juo tänään, et voi tulla humalaan tänään.”

2. Toivotko, että ihmiset eivät puuttuisi juomiseesi ja lopettaisivat neuvomisen?

AA:ssa emme määrää ketään tekemään mitään. Puhumme vain omasta juomisestamme, vaikeuksistamme ja siitä, kuinka lopetimme. Autamme sinua mielellämme, jos niin haluat.

3. Oletko koskaan vaihtanut juomalaatuja siinä toivossa, ettet tulisi humalaan?

Yritimme monia eri keinoja. Teimme laimeita paukkuja. Joimme vain olutta tai viiniä tai joimme ainoastaan viikonloppuisin. Kokeilimme kaikkea mahdollista. Mutta, kun joimme mitä tahansa alkoholia, tulimme lopulta humalaan.

4.  Oletko tarvinnut aamuryyppyä kuluneen vuoden aikana?

Tarvitsetko ryypyn päästäksesi liikkeelle tai saadaksesi vapinan loppumaan? Se on aika selvä merkki, ettet juo normaalisti.

5.  Kadehditko ihmisiä, jotka voivat juoda joutumatta vaikeuksiin?
Jossain vaiheessa useimmat meistä ovat ihmetelleet miksemme ole niin kuin muut ihmiset, jotka todella pystyvät joko ottamaan tai jättämään.

6. Onko sinulla ollut juomiseen liittyviä ongelmia kuluneen vuoden aikana?
Ole rehellinen! Lääkärit sanovat, että jos sinulla on alkoholiongelma ja jatkat juomistasi, se pahenee – ei parane koskaan. Lopulta joko kuolet tai päädyt laitokseen loppuelämäksesi. Ainoa toivo on lopettaa juominen.

7.  Onko juomisesi aiheuttanut ongelmia kotona?
Ennen AA:ta luulimme, että ihmiset tai ongelmat kotona aiheuttivat juomisemme. Emme nähneet, että juominen vain pahensi asioita. Se ei koskaan ratkaissut mitään ongelmaa.

8. Yritätkö koskaan saada ylimääräisiä drinkkejä juhlissa, koska et saa tarpeeksi?

Usein otimme ”muutaman” jo ennen lähtöämme, varmuuden vuoksi. Juomia ei koskaan näyttänyt olevan tarpeeksi. Jos juomia ei saanut tarpeeksi nopeasti, menimme muualle saadaksemme lisää.

9. Uskotteletko itsellesi voivasi lopettaa milloin haluat, vaikka tulet aina humalaan – silloinkin
    kun et aikonutkaan?

Huijasimme itseämme, että joimme siksi, että halusimme juoda. AA:ssa käsitimme, että kun aloitimme juomaan, emme voineetkaan lopettaa.

10. Oletko ollut poissa töistä juomisen vuoksi?
Valehtelimme olevamme sairaita, vaikka oikeasti olimme krapulassa tai humalassa.

11. Onko sinulla ollut muistikatkoja?
Muistikatko tarkoittaa niitä tunteja tai päiviä, joista emme muista juomisen vuoksi mitään. AA:ssa saimme kuulla, että muistikatkot ovat melko varma merkki alkoholistisesta juomisesta.

12. Onko sinusta joskus tuntunut, että elämäsi olisi parempaa, jos et joisi?
Monet meistä alkoivat juoda, koska juominen sai elämän näyttämään paremmalta, ainakin vähäksi aikaa. Siinä vaiheessa kun tulimme AA:han tunsimme olevamme pulassa. Joimme elääksemme ja elimme juodaksemme. Olimme sairaan väsyneitä olemaan sairaita ja väsyneitä.


Miltä näyttää? Onko AA sinua varten?

Vastasitko KYLLÄ vähintään neljä kertaa? Jos vastasit, olet todennäköisesti vaikeuksissa alkoholin kanssa, mutta vain sinä itse voit päättää, onko AA sinua varten. Yritä olla avoimin mielin tässä asiassa.

Jos vastauksesi on KYLLÄ, kerromme mielellämme, kuinka itse lopetimme juomisen. Soitat vain meille tai tulet AA-kokoukseen.

AA ei lupaa hoitaa sinun ongelmiasi, mutta voimme näyttää, miten opimme elämään ilman alkoholia päivän kerrallaan. Pysymme erossa ensimmäisestä ryypystä. Jos ei ole ensimmäistä, ei voi olla toistakaan. Kun pääsimme eroon alkoholista, huomasimme, että elämää oli paljon helpompi hallita.


Hanki apua juomaongelmaasi

Ihmiset tulevat AA:han monin eri tavoin. Valitse se tapa, mikä sinulle sopii parhaiten.

Voit soittaa AA:n vastauspalveluun: 040-84 84 000 tavallisen puhelumaksun hinnalla ja voit puhua täysin luottamuksellisesti raitistuneen alkoholistin kanssa, joka on löytänyt ratkaisun juoma-ongelmaansa.

Raitistuneet alkoholistit, joilla on oma kokemus siitä, mitä juomisen hallintakyvyn menettäminen tuo tullessaan, vastaavat kysymyksiisi mielellään, jos otat yhteyttä sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mikäli haluat, voit tulla suoraan johonkin AA-kokoukseen, löydät kokouksia: www.aakokoukset.net. Saapuessasi kokoukseen, kerro olevasi mukana ensimmäistä kertaa, niin saat mukaasi hyödyllisen tietopaketin AA:sta.

Miten se toimii?

AA:n kahdentoista askeleen toipumisohjelma on tarkoitettu jokaiselle alkoholistille, joka haluaa raittiutta ja on halukas tekemään jotain sen hyväksi. Toipumisohjelma ei valitettavasti auta alkoholisteja, jotka etsivät vain kohtuukäyttöä – kykyä hallita juomistaan.

Alkoholistit kirjoittivat ohjelman alkoholisteille ja se perustuu AA:n ensimmäisten sadan jäsenen yrityksiin ja kokemuksiin. He saivat aikaan toipumisohjelman, joka on osoittautunut toimivaksi ja tehokkaaksi miljoonien alkoholistien elämässä.

Toipuminen AA-ohjelman avulla on yksinkertaista. Ohjelma itsessään tarvitsee hyvin vähän tulkintaa. Se toimii, jos elämme sen mukaan

Elämänmuutosta etsivän alkoholistin tavoitteena on löytää itselleen toimiva elämäntapa, jossa on uusi ajatustapa ja uudet asenteet. Mekin aloitimme toipumisprosessin ottamalla AA:n askeleet ja toipuminen seurasi tämän toiminnan tuloksena.

Se toimii – jos sinä toimit!