Anonyymit Alkoholistit

On olemassa ratkaisu

Onko AA Sinua varten

AA:ssa alkoholismi käsitetään sairautena. Alkoholistit eivät pysty hallitsemaan juomistaan, koska he AA:n käsityksen mukaan ovat sairaita sekä fyysisesti että psyykkisesti. Useimmat jäsenistä ovat huomanneet, että myös hengellisyyden puute on heidän sairaudelleen tunnusomaista. Mikäli he eivät lopeta juomista, heidän...

isoki

AA ja alkoholismi

AA:ssa alkoholismi käsitetään sairautena. Alkoholistit eivät pysty hallitsemaan juomistaan, koska he AA:n käsityksen mukaan ovat sairaita sekä fyysisesti että psyykkisesti. Mikäli he eivät lopeta juomista, heidän alkoholisminsa pahenee lähes aina.

Vaikka alkoholismin tunnistamisesta ja hoitamisesta tiedetään paljon, ei keinoa sen ehkäisemiseksi ole keksitty, koska ei tiedetä tarkkaan miksi joistakin alkoholin käyttäjistä tulee alkoholisteja. AA keskittyy auttamaan heitä, jotka jo ovat alkoholisteja. AA:n avulla he voivat lopettaa juomisen ja oppia elämään tavallista, hyvää elämää ilman alkoholia.

AA:n jäsenet sanovat olevansa alkoholisteja – vaikka eivät olisi käyttäneet alkoholia moneen vuoteen. He eivät sano parantuneensa. Kun on kerran menettänyt kyvyn hallita juomistaan, ei voi enää koskaan olla varma juomisen hallitsemisesta. Toisin sanoen, heistä ei koskaan tule entisiä alkoholisteja. AA:ssa heistä tulee raittiita eli toipuneita alkoholisteja.